14 feb. 2016

Lax med senapstäcke

Förr åt jag ofta fisk och kyckling, det blir inte lika ofta nu för tiden då pojkvännen inte tål kyckling och har lite svårt för fisk. Eftersom det är söndag vankas det matlådor här hemma i alla fall, och då passar jag på. Här hemma ska jag tillaga lax med senapstäcke och ugnsrostade grönsaker. Nom nom!

Du behöver:

Frysta laxfiléer
Philadelphia
Senap
Morötter
Röd paprika
Olivolja
Oregano
Salt

Gör såhär: 

Det är superenkelt! Hacka grönsakerna i mindre bitar och släng i dom i en påse tillsammans med olivolja, salt och oregano. Stäng påsen och skaka runt så att det blir riktigt göttigt i påsen. Häll sedan ut detta på en plåt (tips - bakplåtspapper) och sätt ugnen på 200 °C. Lägg fram de frysta filéerna på plåten och ta fram en liten skål där du blandar philadelphian med en klick senap. Sen smetar du på detta på fisken och in i ugnen i cirka 20 minuter. Det är så himla gott!

1 kommentar:

  1. Bra du lyssnar på Morfar...hihi. Fisk är så gott och nyttigt. Vi ska käka fisk i morgon till middag. Idag blev det Kålpudding, sås och potatis. Slurp så gott det blev! Matlådor har vi också några klara. Ha en riktigt bra ny vecka. Puss på dig mitt duktiga hjärta!

    SvaraRadera